WIKREATE Foto'S EN VIDEO'S

Wikreate maakt creatieve sprekende beelden via fotografie en film

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Het is een bekend gezegde en niet voor niets. Foto's kunnen in 1 oogopslag de juiste sfeer overbrengen bij uw lezers. Het gebruik van afbeeldingen op uw website is daarom van groot belang, mits u gebruik maakt van goed beeldmateriaal waaronder foto’s en afbeeldingen.

Er zijn enkele punten van aandacht die gelden voor foto’s in het algemeen, ongeacht waar de foto’s vandaan komen.

1. Wat is het doel van de foto?

Bedenk wat het doel is van de afbeelding. Wilt u een bepaalde sfeer creëren of dient de foto als toelichting op een (complexe) tekst. Bij het creëren van een sfeer is het belangrijk dat de kleuren passen en dat het totaalplaatje klopt. Misschien komt u wel tot de conclusie dat een foto niet de oplossing is en u beter gebaat bent bij een interactieve infographic zoals we voor Gasunie hebben gemaakt.

2. Kies een foto die past bij het onderwerp

Vervolgens kunt u op zoek gaan naar een foto die past bij het onderwerp. Hier is vaak wat creativiteit voor vereist. Google Images is een goede manier om inspiratie op te doen. De meeste foto’s in Google Images zijn echter niet rechtenvrij en kunnen dus niet zonder toestemming van de fotograaf gebruikt worden.

Wikreate foto en film

Dit kunnen wij voor u doen

  • Bedrijfsfilm maken
  • Promotiefilm maken
  • Foto's maken voor uw website
  • Foto's maken voor andere media

3. Goede belichting en juiste resolutie

Foto’s kunnen een groot deel van de uitstraling van uw website bepalen. Het is dus belangrijk om zorgvuldig uw foto’s te kiezen. Eigen foto’s geven een persoonlijk tintje aan uw website en content. U kunt de foto’s precies zo (laten) maken zoals u wilt. Het maken van eigen foto’s kan een flinke investering zijn, zowel qua kosten als tijd. Het is de investering echter meer dan waard. Goede foto’s ondersteunen de content op uw website. Ze dragen bij aan een stukje authenticiteit en geloofwaardigheid.

4. Stockfoto's of eigen foto's

Een goed alternatief voor Google Images is het gebruik van stockfoto’s. Er zijn verschillende databanken met foto’s. In deze databanken zijn er zowel gratis als betaalde foto’s beschikbaar. Op everystockphoto.com treft u een groot overzicht aan van betaalde en gratis stockfoto’s. sxc.hu en freepixels.com zijn voorbeelden van websites die alleen gratis stockfoto’s aanbieden. Bij de gratis foto’s dient u wel rekening te houden met de creative commons licenties. Daar wordt aan het eind van het artikel dieper op ingegaan.

Wij denken met u mee over de invulling veel afbeeldingen en foto's op uw website. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Suur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

CONTACT US

Feel free to contact us for a cup of coffee. We would love to hear your and give you our view on how to grow your business online
TOP