WIKREATE Typo3 Websites

Wikreate is Typo3 specialist en kan u helpen met alle werkzaamheden die u aan uw website wil doen

Typo3 geschiedenis

TYPO3 is een in 1998 voor het eerst gepubliceerd gratis opensource-webcontentmanagementsysteem voor middelgrote en grote websites. Het CMS werd in eerste instantie gepubliceerd als commercieel systeem maar begin 2000 gelicenseerd onder de GNU General Public License. Sinds eind 2001 is de software en documentatie van TYPO3 in het Nederlands beschikbaar door inzet van de Nederlandstalige community. TYPO3 is gebaseerd op de server-scripttaal PHP. Als database wordt meestal MySQL ingezet. TYPO3 wordt actief doorontwikkeld.

Typo3 Werking

TYPO3 wordt op een webserver via een webbrowser aangestuurd. Voor de bediening is geen extra programmatuur voor de redacteur nodig, behalve dat de webbrowser ondersteund dient te worden. TYPO3 biedt verschillende toepassingsmogelijkheden, die zich grofweg in de onderdelen ontwerp, TypoScript en inhoud laten onderverdelen. Dit leidt tot een bepaalde complexiteit, die men als sterkte van het systeem, maar wellicht ook als zwakte interpreteren kan.

De verwerking gebeurt in het in de webbrowser zichtbare deel van TYPO3, het backend, waarin inhoud gemaakt en onderhouden kan worden. Met een Rich-Text-Editor, vergelijkbaar met tekstverwerkers als MS Word, kunnen teksten eenvoudig bewerkt en vormgegeven worden door een redacteur. Ook biedt het systeem voor bewerking van inhoud de mogelijkheid dit direct te doen in de website pagina (de “frontend”, tevens het zichtbare gedeelte van de website voor bezoekers). Deze optie dient door de beheerder vrijgegeven en aangeboden te worden aan een redacteur en biedt een snelle ingang in TYPO3.

TYPO3 HULP NODIG?

Neem contact met ons op als u hulp nodig heeft met TYPO3, wij helpen u graag!

Typo3 Extensies

TYPO3 kan door gebruik van plug-ins (zogenaamde extensies, kleine uitbreidingsprogramma's) aan speciale situaties aangepast worden. Dit wil zeggen dat door middel van deze extensies de functionaliteit van TYPO3 verder uitgebreid kan worden. Op dit moment zijn er meer dan 6700 extensies beschikbaar, waarmee zeer veel toepassingen mogelijk zijn, zonder dat u hiervoor zelf hoeft te programmeren. Voorbeelden hiervan zijn een uitgebreid nieuwssysteem, winkels of discussiefora. Grote voordelen van dit systeem zijn de meertaligheid van Front- en Backend, als de actieve gebruikers- en ontwikkelaarscommunity over de gehele wereld.

Typo3 Onderhoud

Wikreate is specialist in Typo3 websites en kan kan u helpen met het onderhouden van uw bestaande website. Het is van essentieel belang dat u uw Typo3 website regelmatig update naar de nieuwste versie. Ook alle additionele functionaliteiten zoals plugins en modules dienen te alle tijden up te date te zijn. Zo bent u verzekerd van een goed werkende website en een goed onderhouden website vormt de basis voor de bescherming van uw gegevens en die van uw klanten. Of u nu nieuwe functionaliteiten wil hebben of updates aan uw bestaande plugins of thema, wikreate kan u helpen.

Typo3 Hosting

Een goede stabiele hostingpartner vormt de basis van een iedere goed werkende website. Wikreate is specialist in Typo3 website hosting en heeft ontneemt u daarbij alle zorgen. Van backups tot emailservers en een uitstekende uptime. Wikreate regelt het voor u.

Wikreate Typo3 websites

Dit kunnen wij voor u doen:

  • Typo3 website installeren
  • Typo3 componenten installeren
  • Typo3 plugins en modules installeren
  • Typo3 website onderhoud
  • Typo3 website conversie
  • Typo3 website upgrades

Suur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

TOP