Joomla website laten maken

Wikreate is gevestigd in Zoetermeer en is Joomla specialist en kan u helpen met alle werkzaamheden die u aan uw website wil doen

Joomla geschiedenis

Joomla! ontstond als een afgescheiden voortzetting van Mambo, na een ruzie tussen het Australische Miro Corporation, de eigenaar van het handelsmerk 'Mambo', en de meerderheid van het ontwikkelteam. De twee groepen splitsten op 17 augustus 2005. Miro Corporation richtte een stichting op met als doel het project financieel te ondersteunen en het te beschermen tegen rechtszaken. Het ontwikkelteam beweerde dat de bepalingen van de stichting in strijd waren met eerdere overeenkomsten gesloten door het gekozen Mambo Steering Committee, dat er geen overleg is geweest met de invloedrijke partijen en dat sommige bepalingen de basisbeginselen van opensourcesoftware schonden. Deze beweringen zijn nooit bewezen.

Joomla structuur

Het Joomla!-framework, de kern van het systeem, regelt alle basiselementen van een website, zoals de ingelogde gebruikers, de rechten van bezoekers en gebruikers en het ophalen van gegevens vanuit verschillende bronnen. Vervolgens zijn er drie elementen (extensies) binnen Joomla! die geactiveerd worden door het framework:

  • Componenten: programma's geschreven in PHP die daadwerkelijke acties uitvoeren, zoals het verwerken van nieuwsberichten van platte tekst naar HTML-geformatteerde tekst. Het belangrijkste voordeel van componenten is echter de mogelijkheid die ze bieden om de website in kwestie functioneel uit te breiden. Hierbij kan gedacht worden aan een gastenboek, downloadomgeving, fotogalerij, etc.
  • Modules: blokken op de website die naast de hoofdinhoud getoond kunnen worden. Voorbeelden zijn onder andere menu's, kalenders, willekeurige afbeeldingen en recente toevoegingen.
  • Plug-ins: transformeren tekst in de inhoud van een pagina naar een geformatteerde tekst, zonder rekening te houden met de sjablonen/templates. Een standaard bijgeleverde plug-in zorgt er bijvoorbeeld voor dat een e-mailadres in de inhoud van een pagina omgezet wordt naar een voor spambot onleesbare code. Voor het uitkomen van Joomla! 1.5 werden de plug-ins Mambots genoemd.

JOOMLA HULP NODIG?

Neem contact met ons op en we helpen u graag met Joomla

Joomla hosting

Een goede stabiele hostingpartner vormt de basis van een iedere goed werkende website. Wikreate is specialist in Joomla website hosting en heeft ontneemt u daarbij alle zorgen. Van backups tot emailservers en een uitstekende uptime. Wikreate regelt het voor u.

Joomla onderhoud

Wikreate is specialist in Joomla websites en kan kan u helpen met het onderhouden van uw bestaande website. Of u nu nieuwe functionaliteiten wil hebben of updates aan uw bestaande componenten en plugins, wikreate kan u helpen

Joomla migratie 3.0

Joomla 3.0 werd eind september 2012 vrijgegeven. In deze versie is vooral de gebruikersinterface behoorlijk vernieuwd en verbeterd. Door het toepassen van Bootstrap is het gehele CMS ook op mobiele apparaten toegankelijk.

Momenteel zijn er nog tal van websites die op oudere Joomla cms versies draaien. Dit vormt een groot risico omdat deze als niet veilig beschouwd kan worden. Daarnaast werken de functionaliteiten in de meest moderne browsers niet meer. Wikreate helpt u graag met de migratie van uw veroudere Joomla website naar de nieuwste versie.

Zij gingen u al voor

Joomla websites

Dit kunnen wij voor u doen:

  • Joomla website installeren
  • Joomla componenten installeren
  • Joomla plugins en modules installeren
  • Joomla website onderhoud
  • Joomla website conversie
  • Joomla website upgrades

Suur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

CONTACT

Neem contact met ons op voor een kop koffie, wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen
TOP
WhatsApp Stuur een WhatsApp!