Wat heb je aan bezoekers als je ook klanten kunt krijgen

Misschien heeft u al een hele mooie website maar krijgt u er ook klanten door? het gewoon hebben van een website is vast niet de reden dat u er ooit een heeft laten maken

Om uiteindelijk een klant te krijgen moet u de gehele "customerjourney" in acht nemen. Vanaf het moment dat ze zich ergens op het internet begeven tot het door leiden naar uw website om ze uiteindelijk te verleiden om gebruik te maken van uw dienst of het kopen van uw product(en).

1. Meer bezoekers op uw website

1.1 Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

U wil hoog in Google? Iedere website eigenaar wil gevonden worden en zal daarom in een bepaalde mate rekening moeten houden met de grootste zoekmachine ter wereld, Google. Het goede nieuws is dat Google redelijk transparant is in haar algoritme. Dat wil zeggen dat Google precies aangeeft waar je als website eigenaar rekening mee moet houden. Het slechte nieuws is dat dat geen garantie geeft om op de eerste plek in de zoekresultaten te komen, immers iedereen heeft die informatie en doet zijn uiterste best om te voldoen aan de voorwaarden van Google. Wij spreken liever in termen van zo hoog mogelijk in de zoekresultaten. Het een en ander is namelijk sterk afhankelijk van zoekwoorden en daarmee concurrentie en budgetten.

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de (mobiele) website of app op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen. Daarbij gaat het om de natuurlijke (of organische) zoekresultaten van de zoekmachines.

1.2 Zoekmachine Advertenties (SEA)

Onder Search Engine Advertising wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder.

Bij Search Engine Advertising kunnen drie doelstellingen worden onderscheiden. Ten eerste zo veel mogelijk vertoningen (bereik) genereren, ten tweede zo veel mogelijk clicks realiseren en tot slot zo veel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een informatieaanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie.

1.3 Social media

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en biedt ondernemingen kansen om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen. Er kunnen tal van redenen zijn om een sociale media campagne op te zetten. Zo kun je met sociale media je naamsbekendheid vergroten, reputatie verbeteren, klanten behouden, nieuwe medewerkers vinden maar zeer zeker ook leads krijgen. Om kwalitatief goede leads te verkrijgen dient u in eerste instantie de juiste kanalen te selecteren. Hier voor geldt zoals u bij Wikreate Strategie heeft kunnen lezen dat het van essentieel belang is dat u weet wie uw klanten zijn en waar ze zich bevinden. Als u het juiste kanaal heeft geselecteerd is het zaak dat u gaat communiceren. U wilt uw potentiële klanten verleiden om uw website te bezoeken. U dient hierbij dus heel goed na te denken over uw boodschap. Uw boodschap dient de lezer aan te spreken op een al dan niet latente behoefte en met een juiste call2action te verleiden actie te ondernemen.

Wikreate conversie kan u helpen met het opzetten van een duidelijke sociale media campagne om meer bezoekers te verleiden naar uw website te komen.

2. Van uw bezoekers klanten maken

2.1 Overzichtelijk passend Design

Het bewust nadenken over het design van uw website kan u misschien meer opleveren dan u in eerste instantie zou denken. Afbeeldingen bijvoorbeeld geven uw bezoekers direct een gevoel mee. Ze manipuleren als het ware het brein van uw bezoekers. Denkt u bijvoorbeeld aan het verschil in gevoel dat men kan krijgen bij het zien van lachende mensen op een foto of serieus kijkende mensen. Ook het gebruik van bijvoorbeeld kleuren kan ten aanzien van conversie een belangrijke rol spelen. Heeft u wel eens gedacht aan de emoties die kleuren bij mensen oproepen? Zo zijn er nog tal van variabelen waar u rekening mee dient te houden bij het ontwerp van uw website.

Wikreate kan u helpen uw design af te stemmen bij uw doelgroep en uw doelen om zo zorg te dragen voor maximale conversie.

2.2 Duidelijk aansprekende Call2Action

Om van uw bezoekers klanten te maken is het verleiden een must. De zogenaamde call-to-action (CTA) moet dat allemaal waarmaken. Call2action heeft alles te maken met het verleiden van uw bezoekers om een handeling te doen. U wilt uw websitebezoekers stimuleren om een bepaalde actie te nemen.

Vaak wordt vergeten dat websitebezoekers weerstand ervaren om een actie te nemen. Het klikken op een link is geen natuurlijke bezigheid, daarvoor moet je een drempel nemen, hoe klein ook. Want als je niet weet wat er achter de volgende pagina schuilgaat of wat het voordeel is van klikken op de link, dan zal menig bezoeker het achterwege laten. Met een beroerde conversieratio tot gevolg.

De call2action zie je veelal in de vorm van een link of een button. De reden dat sommige websites prachtige conversie ratio’s laten zien is omdat ze de verleidingskunst tot in de puntjes begrijpen en hebben uitgevoerd. Het consistent en op een juiste manier toepassen van een opvallende en effectieve call2action zal uw conversie ratio zeker laten stijgen.

Wikreate Conversie

Dit kunnen wij voor u doen:

  • Sociale Media Campagnes
  • Seo scan
  • Seo optimalisatie
  • Sea campagnes
  • Google analytics implementatie
  • Google analytics analyse en optimalisatie

Gratis SEO Scan

Wikreate helpt u bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines door inzet van SEO en SEA. Vraag de gratis SEO scan voor uw website. Wij beoordelen uw website op de meest kritische punten van Google en geven u daarbij concrete aanbevelingen.

CONTACT

Neem contact met ons op voor een kop koffie, wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen
TOP
WhatsApp Stuur een WhatsApp!